dinsdag 30 juli 2013

Neue DDR ?

Vanochtend vroeg uit de veren en werkelijk prachtig gewandeld. Voor wie het niet zo vaak doet, het is aan te bevelen. Het was heerlijk weer, beetje zon, lage temperatuur (17,5) toen we vertrokken, goeie zin en rustig aan. Voor het andere Klinkertje en mezelf een heerlijke manier van ontspannen door inspannen. Op onze vaste stek waren we al even niet geweest dus daar zou het gaan plaats vinden, Deelerwoud. Een groot aaneen gesloten gebied van Natuurmonumenten. Prachtig gelegen tussen, nu de A 50 en het nu park de hoge Veluwe. We lopen een route die we vaak lopen alleen nemen nu een omweg via de kop van Deelen en dan eerst weer richting Hoenderloo en niet voor de eerste keer lopen we er tegen aan. Een wonderlijk fenomeen waarvan ook na wat zoeken op internet de ware betekenis niet tot ons door wil dringen.
Origineel DDR Hek
Het is ook niet zo dat je denkt, nou dat gaat nogal; het is echt een behoorlijk grote, een hoge en een dubbele. bijna kwam de gedachte op dat de voormalige DDR zich had hoeven schamen voor een dergelijk hek. Niet waar natuurlijk want veel hoger, gevaarlijker en zeker niet in een dergelijk bos. Hele stroken werden gekapt om het IJzeren Gordijn geen doetje te laten zijn, en dat was het dan ook niet. We hebben delen van de Muur bezocht, het andere Klinkertje en ik,  en wij waren zeer onder de indruk. Het hek van vandaag deed even de vergelijking op omdat hij eigenlijk wel een beetje tot de verbeelding sprekend geheimzinnig is. Het bewijs hebben we maar eens vastgelegd en er is vast wel iemand die ons kan vertellen wat dat hek daar doet. Midden in een mooi natuurgebied zou het niet moeten maar goed. Wie weleens aan de andere kant van de A50 gewandeld heeft struikelt ook over de vele hekjes en hekwerken die de onderscheidenlijke eigendommen van de verschillende bos- en heidebezitters moet aangeven. Het is natuurlijk een heel verschil of je loopt in een bos van natuurmonumenten dan in een bos van Twickel, om maar eens een dwarsstraat te noemen. 

Het hek van vandaag is een andere hek dan die we anders weleens tegenkomen en dat bevreemdt ons dus. Het is meer dat er geen aanduiding is van wie het hek dan wel het achterliggende bos is wat ons zo benieuwd maakt. Verder is het hekwerk opgezet alsof er koeien gemerkt moeten worden, een dubbel hek en een dubbele poort. Zou het soms het leger zijn zegt het ander Klinkertje nog maar dat lijkt onwaarschijnlijk want die zijn altijd zeer scheutig met borden. Mysterie in de bossen bij Deelen, nu zal het niet eerste mysterie zijn maar deze moet nog relatief eenvoudig op te lossen zijn. Nog maar weer eens rustig op internet kijken hoe het met de eigendomsverhoudingen op het Deelerwoud gesteld is.

Was dit nu het enige, nee bepaald niet want vele dieren hebben ons pad gekruist, dan wel hebben we ze gezien. De Homo Sapiens was een zeldzame verschijning vandaag en dat vonden wij nu helemaal niet erg. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten