zondag 27 januari 2013

Big Boys

De heren waren er gisteravond, mochten en moesten mee met hun ouders. Gezellig toch. Het blijft wel bijzonder hoe snel ze telkens weer veranderen in hun gedrag. Twee dagen tevoren hadden we ze te oppas gehad en dan is het toch anders dan met hun ouders erbij. Het gedrag wordt beïnvloed door de omstandigheden, dat blijkt dan wel. Waar ze zich anders door ons makkelijk laten afleiden gebeurd dat nu niet. Teveel gefocust op wat papa en mama deden. Heel goed natuurlijk dat ze zich zo hechten aan hun ouders maar dat maakt het wel lastig.
De ouders moeten dan 24/7 paraat zijn. Het is maar goed dat je weet dat het fases zijn en dat na een paar weken er weer een andere fase zijn intrede doet.
Het babyachtige begint er ook wel af te gaan, niet in doen en laten maar fysiek. Hoewel ze in gewicht nog steeds onderscheidenlijk zijn en een kilo van elkaar verschillen beginnen ze toch behoorlijk zwaar te worden. Extra krachttraining is langzaam vereist want als je de één of de ander even op de kast wil laten kijken dan is daarvoor een toenemend spierpakket vereist. de heren groeien, zowel in ontwikkeling van het brein als in de ontwikkeling van het fysiek. Voor ons is beide weer een herhaalde uitdaging, geweldig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten