maandag 24 september 2012

Gezond verstand Haren

Facebook is aan een rare carrière bezig, eerst gaan ze naar beurs. Tijdens die beursgang gaat er van alles mis, naar het schijnt. Beleggers voelen zich benadeelt, een hoop gedoe in ieder geval weer. Vervolgens komt deze vorm van social media opnieuw in het nieuws doordat zij een aantal instellingen voor privacy niet wil wijzigen, mogelijk gevolg daarvan; Project X.
Project X is een schuilnaam voor een openbaar straatfeest waarbij proletarisch drinken, proletarisch winkelen en proletarisch gebruik van de openbare ruimte worden verward. Het gaat namelijk om een ordinaire oproep om te rellen in een willekeurige plaats, om een willekeurige reden, als er maar gereld kan worden.
Dat ging dus helemaal mis en werd het land geconfronteerd met een aantal Harenaren, en dat is alweer een belevenis op zich. Waar toch vroeger, zodra je voorbij Assen kwam, in welk woord wat ook eindigde op en je alleen de n nog hoorde, het is weg.
Een heel zelden vertoont fenomeen die nog behoorlijk Gronings sprak maar meestal was het droefenis troef. Keurig Nederlands is wat ik hoorde, dat wil ik niet horen. Ik wil een fatsoenlijk accent horen, knauwen tot je een ons weegt. Zijn ze nu helemaal daar in Groningen, de boel een beetje laten overnemen door, keurig ABN sprekende, Hollanders. Terug met dat accent en wel gauw.
Tenslotte, zo op het eind van de verslaglegging over haren kwam een mevrouw aan het woord van de politieke club "Gezond verstand Haren". Een keurige mevrouw, daar gaat het niet om  maar wat een accent, helemaal Hollands, niet te geloven, en dat in Haren. Vijf kilometer naar Groningen en dan niet te horen waar je vandaan komt, geen accentje, geen knauwtje, nee, niets van dat alles. Een schande voor die club, Haren moet maar naar Holland worden her ingedeeld. 
Gezond verstand Haren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten