maandag 10 december 2012

Adoptie

Nee, nog niet begonnen met een nieuw project. Moet echt wel gebeuren dat administreren maar goed, komt wel zeggen we dan maar. Waar ik u over berichtten wilde is het volgende en dat was natuurlijk even belangrijker dan wat eigenlijk moet gebeuren.
Gisteren hebben we afscheid genomen, afscheid genomen van een visje; we noemden hem Mohikaan, hij was de laatste.
Met korte en lange tussenpozen geven we het aquariumwerk er nu definitief aan. Heb u al eens bericht over de afbouw van de veestapel, dit is er weer een stapje in.
© A.K. v. K
Helemaal alleen was ie; Mohikaan, terwijl het een visje is die in scholen moet leven. Onze middelste en vriend waren zo aardig om hem te adopteren en ons daarmee van de verantwoordelijkheid voor Mohikaan en een gammel werkend aquarium te verlossen. Dat werd tijd want de pomp geeft (te)veel lawaai en de lamp was al een keer uitgedoofd maar nam nog een tweede kans. Hierdoor deed ie het langer dan verwacht en gaf het aquarium hoop dat het allemaal nog even uitgesteld zou worden.
Nu is het doek gevallen voor het aquarium en moet ie nog opgeruimd. Dat is wat er straks staat te gebeuren. Water eruit, planten eruit, pomp eruit, verwarming eruit en laten opdrogen. Opruimen in een doosje schat ik zo en dat naar de zolder want weggooien doen we ook niet natuurlijk.
Al met al; weer een hoofdstukje afgesloten. Wij wensen Mohikaan nog een lang en mooi leven in een veel groter aquarium met zijn "schooltje".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten