zaterdag 11 januari 2014

Opvallend

Vanavond even onderweg, de jongste even weg gebracht. Na een dag werken in de supermarkt nu naar vriendje, 20 minuten verderop. Op de een of andere manier is er een soort van traditie, gewoonte ontstaan om dan via Deelen en Hoenderloo weer huiswaarts te keren. Nu, in het donker, kijken of we nog wild kunnen spotten. Leuk maar wel oppassen zoals ook de automobilist merkte die ons volgde op de weg van Hoenderloo naar Loenen. Net voor het hotel waar Oranje wel eens logeert zag hij in mijn grote licht een mooi damhert op de weg weerom keren.
Terug het donkere bos in is een veiliger plek is dan de weg. Nu werden we net na Hoenderloo al met lichtsignalen gewaarschuwd maar op die plek hadden we nog nooit wild zien oversteken. De achtervolgende automobilist waarschijnlijk ook niet want die was goed geschrokken, zo nemen we maar aan gezien het langzame tempo waarmee hij( of zij) ons over de Groenendaalse weg volgde. 

Iets anders is het volgende: In de gemeenten Arnhem, Ede en Apeldoorn wordt het waarschijnlijk glad vannacht, zo niet in de gemeente Brummen, die wordt overgeslagen denken wij. Waar overal, ook op de wegen die ik zojuist aanhaalde, de wagens met pekel verschenen, niet na de rotonde bij de voormalige gashouder in Loenen. Daar waar de gemeente Brummen begint en verder, is het niet meer nodig om te strooien, te duur, zo denken wij. Eigen verantwoordelijkheid nemen, zo denken we. Zelf strooien, voorzichtig rijden, niet rijden of de buurten vragen te gaan strooien. Dat lijkt de gemeente Brummen te denken. Daar waar het opvallend rustig was met strooiwagens. We zullen zien hoe glad het wordt vannacht, benieuwd of er bij de gemeentegrenzen al bordjes zijn verschenen" overal glad, hier niet".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten