vrijdag 9 november 2012

Site

Wie er weleens aan begonnen is; het bouwen van een website is een tijdrovende bezigheid. Het uitzoeken van templates, kleuren, uitvoering, kolommen, foto's, kan er gereageerd worden en hoe dan,  en ga zo maar door. Dat alles ter ondersteuning van wat je in de website kwijt wil. Dan nog de structuur; hoe steek je het in elkaar. Alles op 1 beginsite, verschillende site's, de naam van de website's, kiezen dus. Mijn eega sinds dertig jaar is er druk mee om hem, in structuur, voor mij in elkaar te steken. Ze vind het leuk om te doen en ik, ik kijk dankbaar toe en schrijf deze Blog op haar computer.
Overigens is de aanschaf van een website wel te doen. In de post-roken periode vergelijken we veel met de prijs van een pakje sigaretten. Eigenlijk is alles dan betrekkelijk want een pakje sigaretten kost ongeveer zes en een halve Euro. Dat ze in de loop van de tijd steeds minder sigaretten erin doen laat ik even buiten de beschouwing. De relatie tussen wat je aanschaft en wat dat in pakjes sigaretten zou kosten is vooral bedoelt ter geruststelling van het eigen geweten. "Het is nog altijd beter dan een pakje sigaretten kopen"en daar houden we dan ook op.
De website kost ongeveer vier pakjes sigaretten, per jaar dan. Dat is een (relatief) goedkope hobby maar, en zo kom ik terug op de start van deze Blog; het is een bodemloze put, qua tijd dan. Daar staat tegenover dat het wel ontzettend leuk is om te doen. Dan is de basis klaar en wacht die op de content ( de inhoud), dat wat erin moet of juist niet. Wordt niet-roken een item of iets anders. Als mijn website een beetje ordelijk oogt en ordelijk gevuld is dan komt ie online. Dat wil zeggen; hij is al online maar low-profile. Bekendheid aan de site, voor de familie en vrienden, komt pas als ik het OK vind en niet eerder, vraag me er dus niet naar, ik weet het ook nog niet.
Teruglezend schrik van de hoeveelheid Engelse woorden die eraan te pas komen als we praten over computers, internet en alles wat daarbij hoort. Als je er een Nederlandse vertaling op na houd is het ook niet meer te volgen. Zo nu en dan moet je bij een programma weleens kiezen voor een taal. Moet u eens op Duits zetten en kijk dan, als voorbeeld,  eens hoe een externe harde schijf in het Duits heet; “Externe Festplatten” Nee, het is niet erg maar als je aan het werk bent komt deze taal mij ineens veel minder bekend voor.
Dan toch maar het Engels en af en toe schrikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten